Om oss

VIN & BAR – SÅ MYCKET MER ÄN BARA ETT MAGASIN FÖR DEM SOM ÄR INTRESSERADE AV VIN OCH DRYCK 

Umgänget med våra nära, kära och vänner är en viktig – kanske den viktigaste delen i våra liv. Egentligen är det precis vad Vin & Bar handlar om. I vårt magasin berättar vi om dryckerna, maten och miljöerna som berikar detta umgänge. Vi vill att våra läsare ska få veta mer om det de redan känner till – och upptäcka sådant som var okänt för dem. 

Våra läsare är en kunnig – och ganska stor skara. Vi har i dag 6 000 prenumeranter som kännetecknas av sitt breda och djupa intresse för dryck och mat och som ständigt vill lära sig mer – och som vill hålla sig uppdaterade om alla nyheter. 

Men vi ser oss inte bara som ett magasin för dem som är intresserade av vin och dryck – vi ser oss som en mötesplats för den som producerar, importerar och distribuerar drycker och allt det som kan förknippas med måltid och samvaro. 

Det här skriver vi om i Vin&Bar

VIN 
Vi skildrar verksamheten hos dem som importerar vin – varför de väljer olika viner och inriktningar. Men här får du också möta personerna bakom företagen i inträngande porträtt. Stora reportage från vindistrikten ute i världen är förstås en självklarhet. 

ÖL 
Vi berättar om både de små lokala svenska bryggerierna och de stora välkända märkena som importeras. Även här är förstås utlandsreportagen en självklarhet. 

WHISKY, COGNAC, ROM, OBSTLER 
Vinintresset har för många blivit plattformen för en vidare utforskning av drycker för att finna just den typ man vill avrunda en god måltid med. Även här spänner reportagen över hela fältet; svenska och utländska producenter och vi berättar om nyheter och förklarar mer om det bästa sättet att avnjuta det vi presenterar. 

KAFFE, TE OCH CHOKLAD 
Givna inslag i måltid och umgänge – och därför också givna inslag i vårt redaktionella bevakning. 

GLAS, KARAFFER & KORKSKRUVAR – ALLT OM REDSKAPEN DU BEHÖVER 
Njutning och upplevelse förhöjs om man använder rätt glas och hanterar sitt vin på rätt sätt. I varje nummer speglar vi utvecklingen på det här området.

MÖTESPLATSERNA 
Många hotell, konferensanläggningar, restauranger och barer präglas av ägarnas och personalens kunnighet när det gäller vin, öl och andra drycker – vilket också syns i vinlistor och utbud. 

I varje nummer besöker vi en ort och berättar var du hittar de bästa upplevelserna. 

MÅLTIDEN 
En utvald kock får tillaga en måltid som är anpassad till något av de områden vi berättar om i det aktuella temat. 

KÖKET 
Det är ju här det händer – det är här man inte bara tillreder och förbereder måltiden, det är kanske ofta här en stor del av samvaron äger plats. Detta gör det naturligt för oss att skildra vad som sker i köket när det gäller spisar, inredning och vitvaror. 

PORTRÄTTET 
I varje nummer sitter vi ner med en känd person och diskuterar vin, öl och kanske andra drycker. De berättar om sina vad de föredrar, varför de gör det och vi talar om minnesvärda måltider de upplevt.